År 2010
VargskärsbåtenErnst fäster in en vrangbit medan Gustav provar in en annan.


Stefan justerar spunningen i stäven så att den blir tät och fin.


De båda främre bitarna av andra bordgången basades vid samma tillfälle och spändes dit. Mats begrundar och Erik är med och kollar så att gubbarna gör rätt. 


Leif oljebasar ett bord på Vargskärsbåten.


Ernst ser efter att nitningen blivit tätt nitad mot föregående bord. När vi skall sätta dit nästa bordgång blir det inte lika lätt att komma åt, då måste en man vara inne i båten.


Ernst, Leif, Mats och Gustav sticker upp sina huvuden på olika ställen föröver och arbetar med vrängerna.


Ulf S. och Mats begrundar inprovningen av ett bord i fören på Vargskärsbåten.


Ett bord i fjärde bordgången fästs på plats.


Många nya vränger och bottenstockar blir det. Den lilla mörka bottenstocken i förgrunden sitter kvar som mall och skall bytas ut senare även den.


Stefan kollar att allt blir bra.


Mats klyver ut ämnen till vränger medan Torgny jobbar som kontrollant.


Peter sågar ut en vrang till Vargskärsbåten.


Ernst och Mats hjälps åt att hyvla landningen på ett nytt bord till Vargskärsbåten.


Torgny och Folke borrar ur kvist och pluggar nästa bord på Vargskärsbåten, som syns i bakgrunden.


VirkesanskaffningUr sådant här rejält timmer blir det mycket virke. Mats hade med sig en såg med extralångt svärd för att kunna komma igenom de grova ekstammarna.


Det är rejäla ekstockar som skall sågas till bräder och plank. Leif och Mats riktar in stocken innan den sänks ner för att sättas fast.


Virkeshyllan blir tillLars, som är van att arbeta med metaller, kapade alla 16 bärarmarna och de fyra ståndarna i färdiga längder. Vi andra var inte bara kontrollanter, vi bar iväg de kapade bitarna och lastade kärran också.


Det är redigt tunga pjäser som skall på plats inne i virkesförrådet. Här hjälps Claes, Peter, Folke, Leif och Tommi åt att flytta in den första delen.


Nu ligger båtvirket sorterat på olika hyllor, ekvirke ligger för sig på kortväggen, vi har ett golv att gå på och en bra trappa upp till skullen. Man kan säga att det börjar bli riktigt trivsamt ute i det nyfixade virkesförrådet.

RenoveringsprojektVisst är det roligt att jobba tillsammans - men här börjar det nästan bli trångt. Campingbåten Vera är här omgärdad av Torgny E., Rober J.(liggande),Ulf H., Tommi T.(i båten) och Claes R..


Claes båt "Äckel" trixas ut fast det är trångt. I bakgrunden syns Vargskärsbåten. 


Modeller
Lars, Björn och Janeric bygger en lådbil - nej vedlår var det visst, medan Bosse tränger sig fram med lite elmaterial och Peter filar frenetiskt på sin modell.

Peters modeller blir mer avancerade för varje gång. Just den här kommer att hamna i Mexico. 


JulstämningBåde stämningen och nivån på sorlet var hög under årets julfest. Vi hade lyckats duka för sextio sittande personer i verkstaden.

 Mats får besök av både barn och barnbarn. Här sitter alltså tre generationer Edin och intresserat fördjupar sig i föreningens verksamhet i "Dagboken".


Vintern har kopplat ett rejält grepp om föreningens verksamhet.