Aktiviteter 2018


Gräsö Runt - Spurten 
 
Även i år, för tredje året i rad, deltog Allmogebåtsföreningen i Gräsö Runt med kyrkbåten, genom att ro sista sträckan - Spurtan, utanför tävlan. Deltog gjorde Håkan Ålind, Leif Eriksson, Mats Edin, P-O Wahl och Ulf Sandberg.
Kyrkbåten är ju inte byggd för den typen av rodd, men både vi och Gräsö Skötbåtsförening tycker att det är trevligt och värdefullt att visa upp det här fina nybygget av en 150 år gammal båt, byggd på traditionellt vis.
Gräsö Runt bjöd på hårda till mycket hårda nordliga vindar i år. Det gjorde att man inte rodde runt Gräsö, som man brukar, utan rodde en sträcka som inte utsatte båtar och besättningar för de värsta förhållandena. Spurten gick i alla fall som vanligt från Äspskär till sockenbryggan vid färjeläget.
Det blev i alla fall en rätt tuff uppgift för ett gäng pensionärer att ro de sju sjömilen i hård motvind. Vi startade tillsammans med två andra båtar i en egen start, 30 minuter före huvudklungan och kom i mål som näst sista båt,ca en halvtimme efter första båt. Alla var emellertid nöjda med vår insats, inte minst vi själva.
Vi fick pris också, utdelat av Skötbåtföreningens ordförande Mikael Pettersson och tävlingens "grand old man" Fred Söderberg.
Skötbåtsföreningen tycker om att vi kommer och visar upp oss och vi tycker om att träffa likasinnade människor. Och förstås, att visa att vi faktiskt kan ro - riktigt bra!
 
Besättningen väntar på start vid Äspskär.
  
En trött besättning på väg i mål.
 
Iland vid sockenbryggan.
 
En stolt besättning tar emot diplom och nätstickor från ordförande Mikael och Fred.